OroCRM Forums

Covering OroCRM topics, including community updates and company announcements.

This topic contains 11 replies, has 2 voices, and was last updated by  Artem Liubeznyi 6 years, 9 months ago.

Starting from March 1, 2020 the forum has been switched to the read-only mode. Please head to StackOverflow for support.

  • Creator
    Topic
  • #26811

    brunpatoch
    Participant

    Hi!
    I have an installation orocrm version 1.7 everything is ok.
    When I activate the daemon and oro command oro:cron in the crontab imap synchronization starts, then every body of each message is synchronized to its turn.
    Once all mail synchronized crm becomes slower up to become unusable.
    If I reinjected dump of my data before syncro imap everything becomes ok.
    Do you have an idea ?

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Replies
  • #26812

    Artem Liubeznyi
    Spectator

    Hi Patrice,

    You experience problems during the initial IMAP sync or after its completion? In the former case it’s kinda expected, especially if you have a large mailbox.

    #26813

    brunpatoch
    Participant

    Hi Artem,
    the problem occurs when the import is complete.

    #26814

    Artem Liubeznyi
    Spectator

    That’s weird. I will invite our QA team here so they will help with investigation.

    Thank you for the heads up!

    #26815

    Artem Liubeznyi
    Spectator

    Patrice,

    We have investigated the issue but the root cause remains unclear. Thing is, you are experiencing it at 1.7 version and within our 1.8 release we’ve made a great overhaul of the entire IMAP sync, changing the sync algorithm and expanding its capabilities.

    Given that 1.9 release is almost there, and 1.7 is approaching the obsolete status, I would advise you to upgrade to the latest version and check if the issue persists. (We couldn’t reproduce it in the latest stable 1.8 build.)

    Please also take into account that we will no longer release bug fixes and patches for the Community Edition releases, meaning that any possible fixes will still come with 1.9 release and you’ll have to upgrade either way.

    Please let us know if you will experience the problem on the 1.8 version.

    Thank you!

    #26816

    brunpatoch
    Participant

    Artem,
    I made an update to version 1.8.2, but I am having new problem. All labels of my custom fields have disappeared. For example, I have a custom field ‘classement’ in the ‘Lead’ entity in there interface appears as follows. ‘orocrm.sales.lead.classement.label’.
    On top of that I lost the translation (French) of all basic fields of all entities.
    Should he run a script?
    An idea ?

    #26817

    brunpatoch
    Participant

    Other precision in the fields entity management interface (ex:/entity/config/view/1), all field are duplicate.

    #26818

    Artem Liubeznyi
    Spectator

    Yes, we are aware about these issues and have already addressed them. Our dev master branch should have fixes, or you can wait for the stable 1.9 release.

    #26819

    brunpatoch
    Participant

    Thank you for your answers.

    I have some questions:

    If I wait for version 1.9 is that it is possible to move from 1.7 directly to version 1.9? If not, I have to go through version 1.8, is that the transition from version 1.8 to 1.9 will fix bugs labels?

    Is it possible to apply the master version of the patch then do the update?

    Is what I can redo a clean install via compose version 1.8 and point it to my current database in version 1.7?

    Thank you.

    #26820

    Artem Liubeznyi
    Spectator

    Yes, you should be able to update from any early version to any later version. But a bug with labels will be fixed either way, even if you go via 1.8.

    #26821

    brunpatoch
    Participant

    OK thank you.
    What is the release date of version 1.9 ?

    #26822

    Artem Liubeznyi
    Spectator

    The exact date depends on how long it will take us to fix all the issues to deliver the level of quality we want. It is currently scheduled for January.

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)

The forum ‘OroCRM – Installation/Technical Issues or Problems’ is closed to new topics and replies.

Back to top

You will be redirected to [title]. Would you like to continue?

Yes No

You will be redirected to [title]. Would you like to continue?

Yes No