OroCRM Forums

Covering OroCRM topics, including community updates and company announcements.

Forums Forums OroCRM OroCRM – Installation/Technical Issues or Problems Unable to create entity field for custom entity

This topic contains 2 replies, has 2 voices, and was last updated by  Alexander 5 years, 2 months ago.

Starting from March 1, 2020 the forum has been switched to the read-only mode. Please head to StackOverflow for support.

  • Creator
    Topic
  • #26564

    peeush
    Participant

    Hi
    I installed OroCRM yesterday (latest build from github) and have been configuring the system – I created a few custom entities from the UI (with Schema Update step completed). All went well, but now when I try to add a new custom field (by clicking on Create Field button on the top right hand corner of the System/ Entities/ Entity Management/<Entity> page) for some the newly created custom entities, it shows “Loading” for a few seconds and then simply reverts to the same page (entity configuration page in System/ Entities/ Entity Management) – interestingly, it removes the top menu bar though). For other custom entities, I am able to add new fields without any issues. Note: I have not created any data records in the system yet.

    I checked app/logs/prod/prod.log but there are no issues logged.

    Any suggestions on how to fix the issue? I am not sure also how to take a proper backup of my system (configuration and data) and restore the system should the install (or database) become corrupt – at the moment, all I have is the database backup and I want to ensure that I don’t end up losing all the configuration that I have done so far during this troubleshooting/fixing exercise.

    Thanks!

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Replies
  • #26565

    peeush
    Participant

    Update: Found the following errors in app/logs/prod.log:

    [2015-06-25 03:12:01] security.DEBUG: ACL found, permission granted. Voting to grant access [] []
    [2015-06-25 03:12:01] request.CRITICAL: Uncaught PHP Exception Oro\Bundle\EntityConfigBundle\Exception\RuntimeException:
    “A model for “Extend\Entity\Trainer::trainingclass_altTrainers” was not found” at /usr/share/nginx/html/orocrm/vendor/oro/platform/src/Oro/Bundle/EntityConfigBundle/Config/ConfigModelManager.php line 223 {“exception”:”[object] (Oro\\Bundle
    \\EntityConfigBundle\\Exception\\RuntimeException: A model for \”Extend\\Entity\\Trainer::trainingclass_altTrainers\” was not found at /usr/share/nginx/html/orocrm/vendor/oro/platform/src/Oro/Bundle/EntityConfigBundle/Config/ConfigModelMana
    ger.php:223)”} []
    [2015-06-25 03:12:01] security.DEBUG: Invoked controller “FOS\RestBundle\Controller\ExceptionController::showAction”. (SUB_REQUEST) [] []

    Looks like one of the entity fields that I created and subsequently amended, is corrupt now. Is there any way to get this reconfigured?

    Thanks!

    #26566

    Alexander
    Participant

    Hi.

    Try this patch https://github.com/orocrm/platform/pull/278/files. Maybe it will help.

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)

The forum ‘OroCRM – Installation/Technical Issues or Problems’ is closed to new topics and replies.

You will be redirected to [title]. Would you like to continue?

Yes No