OroCRM Forums

Covering OroCRM topics, including community updates and company announcements.

This topic contains 24 replies, has 9 voices, and was last updated by  t.qadi 2 years, 7 months ago.

Starting from March 1, 2020 the forum has been switched to the read-only mode. Please head to StackOverflow for support.

  • Creator
    Topic
  • #26045

    donny
    Participant

    Hi,

    I have problem to send email in contacts, here is the images

    not working
    not working

    I have input the password for the setting of the email, and I test gmail as well.

    anything I can trouble shoot for it?
    please help.

    thanks

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 24 total)
  • Author
    Replies
  • #26046

    Alexandr Smaga
    Participant

    Hello. Settings for outgoing emails should be set in parameters.yml
    Something like this:

    Don’t forget to clear cache.

    #26047

    donny
    Participant

    Hi Alexandr,

    thanks for sharing me this info.
    I have modify the parameters.yml.

    my question: how to clear the cache?

    I can not find the cache in the backend,
    can I remove all the files under cache folder?

    thanks

    #26048
    Dima Soroka
    Dima Soroka
    Keymaster

    Few options:

      app/console cache:clear --env=prod
      Delete app/cache/prod folder manually
    #26049

    donny
    Participant

    I use the 2nd option, removed the files under prod, and try again, but still failed.

    any other suggestion?

    and the email setting was in parameters.yml or in the back end: system> user management > user > edit > Email synchronization settings ?

    thanks

    #26050

    donny
    Participant

    and where can I find the error log to see whats the problem for not sending the email?

    #26051

    Alexandr Smaga
    Participant

    Application logs could be found in app/logs/ folder. Just tried on the latest version, it works fine for me.

    Email settings on user page is needed for sync of your inbox into CRM. Also contacts will bed detected in your inbox and emails will be associated to them.

    #26052

    donny
    Participant

    Hi Alexandr and dima

    thanks for your support, it is working now after I update both user and parameters.yml.

    #26053

    walshfilho
    Participant

    Hi,

    I am getting this error when trying to clear cache after setting up parameters.yml.

    Uncaught exception ‘InvalidArgumentException’ with message ‘The “SSL” encryption is not supported’ in crm-application/vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Component/Config/Definition/Builder/ExprBuilder.php:179

    Thanks

    #26054

    jakabadambalazs
    Participant

    ;) – did you maybe write `mailer_encryption: SSL` instead of `mailer_encryption: ssl`??? (note case!)


    oro/platform(1.6.2) + oro/doctrine-extensions(1.0.7) + symfony/symfony(v2.3.27)

    #26055
    Israa Salameh
    Israa Salameh
    Participant

    Hi..
    Does the username that I have used to login to the backend is the same as maileruser ???
    because I use a random email to login to the backend, but I have to use my gmail account for mail settings ??

    #26056
    msulima
    msulima
    Moderator

    Hello.

    For any emails like system notifications will be sent from mail-user that configured in System / Configuration / General Setup / Email Configuration -> Notification Rules.

    But if you use Send Email button on view page of some entity, field From should be predefined as actual user email.


    #26057

    t.qadi
    Participant

    hey i have problem with sending emails notification>> i checked the paramerters.yml folder it has the same fron end settings for mail..
    mail successfully configured but the notification is not working
    any tips????

    #26058

    t.qadi
    Participant

    i created mailbox for show email and successfully configured
    then created template the rule to send the notofication to owner and assigned to…but its not working any help here.

    where i can configure the email that the system will use to send emails???

    #26059
    msulima
    msulima
    Moderator

    Hello,

    please check that message consumer is executed all time. https://oroinc.com/doc/orocrm/current/install-upgrade/post-install-steps

    Also there are no extra configurations for mailing. Just configure next options for your mail server:

    For more information read https://oroinc.com/doc/orocommerce/current/configuration-guide/email/email-configuration#standard-personal-mailbox-configuration-imap-smtp


    #26060

    t.qadi
    Participant

    hi muslima thank you for tiy answer,
    actually i didn’t get the message consumer thing..i am not software guy :)..could you just please guide me how to check it..

    appreciated thank you.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 24 total)

The forum ‘OroCRM – Installation/Technical Issues or Problems’ is closed to new topics and replies.

You will be redirected to [title]. Would you like to continue?

Yes No